fredag 27 november 2009

saker värda att leva förDennis Leary har sagt att ha barn är som att ha "drunken midgets running arund your house."
mycket riktigt.

idag har jag passat min systerson Lage 4 år. jag hämtade honom på dagis med cykeln och sen stack vi hem till mig. under hela färden så var han inte sen att påpeka när det gick lite trögare för mig att cykla. "du är kanske inte så stark" " ja nu går det inte så snabbt" konstaterar han glatt. inte på ett elakt sätt utan mer som att han inte kan föra en inre dialog. det är som att ha kommentatorspåret på när man tittar på film. "titta en stor hund, en liten, och en mittemellan." "min pappa är lång som en flaggstång". det är verkligen som att ha stream of consiousness på pakethållaren.


väl hemma så bakade vi. jag tycker att det är himla kul att baka och det gör lage också.

han knäcker äggen och jag rensar ut skalen. så brukar han berätta lite om allla baktävlingar han har vunnit för att han är tydligen "kanske världens bästa bakare".

han glider friktionsfritt mellan sanning och lögn och har helt klart ett "rikt inre liv" som min psykolog brukade kalla det.

efter att vi hade bakat byggde lage en koja där han öppnade fiskaffär. han hade visst massa fiskar som bodde i hans gympapåse. bland annat: Kalsongfisken, randigatröjfisken, strumpfisken osv.
de behövdes mata hela tiden för annars kan de börja bitas. tur att jag hade sötmandlar hemma, för det var det enda fiskarna åt. och sen så pennor så klart, men det vet väl varenda människa.

sen när lages pappa kom märkte vi att lages ena vante var borta.

Lages pappa frågade lage om han visste var vanten var. svaret löd : " vet du , för att. jag såg några spetsiga forspår här i rut struts (han tror att jag heter det. sen så uttalar han "r" jättevasst) hall. och då följde jag efter dem men de bara slutade och då var min vante borta. för då förstod jag att det var ville vessla som hade tagit den."

Jag skulle nog ha slutat fråga mitt barn om hjälp i letande efter den utläggningen men lages pappa gav inte upp. "hade du på dig vanten när du kom hem till rut?"
" nej men på dagis där skulle jag visa hjalle en grej och då kom det upp en hand ur marken och bara tog min vante utan att någon såg!"
"så var på dagis tappade du vanten?"
"ute och inne. kanske att kalsongfisken åt upp den och nu kommer han att bajsa jättemycket"
sen gav lages pappa upp.
good times.

/Rut

2 kommentarer:

 1. Tack för bilderna.

  Efter kort kompletterande förhör nu dagen efter är fortfarande Ville Vessla utredningens huvudmisstänkte.

  /Lages pappa

  SvaraRadera
 2. Synd att vi inte har barn ihop Rut, du skulle bli en kick ass-mammabloggare.
  Så kan jag bli pappabloggare. Succé. Vi skulle kunna betala alla räkningar med annonsintänkterna från Pampers.

  SvaraRadera