lördag 28 november 2009

KBP

sally manns fantastiska "the three graces"

en gång när alvar (min andra systerson) var liten så gick han igenom en fas när han behövde säga kiss bajs prutt jättesnabbt efter varandra massa gånger. lite som ett mantra: kiss bajs prutt kiss bajs prutt.
Harry och jag tycket att det var hemskt roligt till skillnad från alvars generade mamma.
första gången harry och jag skulle maila thomas olsson på kartago för att fråga om vi ficka vara med i tidningen hjälp så visste vi inte vad vi skulle skriva för subject på mailet. vi disskuterade det över telefon fram och tillbaks.
typ "hej thomas" kändes för kompisaktigt (vi kände inte varandra då) och "angående eventuell publikation i tidningen hjälp" lite för stelt.
harrry sa att han tyckte att vi borde skriva "kiss bajs prutt" med motiveringen att det är en bra ice breaker och man kan aldrig riktigt veta vad det ska stå i ett mail med "kiss bajs prutt" som subject.
Bara någon dag innan hade harry och jag haft ett stort bråk eftersom harry tycket att jag bestämde för mycket och aldrig tog hans ideér och förslag på allvar.
därför trodde jag att harry menade allvar med sitt förslag så när jag skrev mailet så skrev jag just "kiss bajs prutt" som topic till en människa som vi hade träffat typ en gång för att visa harry att jag från och med nu skulle ta hans förslag på allvar.

ja.. det är svårt det där med kommunikation, i efterhand menade harry att det hade varit ett skämt och att jag hade betett mig högst oproffsigt åt, medan jag tyckte att jag var en avkännande och lyhörd kollega.
jepp jepp jepp...
så nu när harry och jag blir irriterade på varandra och inte orkar lyssna så brukar vi rabbla mantrat "kiss bajs prutt" så snabbt vi bara kan för att störa den som pratar. en teknik jag kan rekommendera för alla former av grupparbete.katten på bilden har inget med texten att göra

annars kan man också skriva sms till varandra med förkortningen KBP.
det är så vi brukar skriva under mail till varandra.

det är verkligen good times att jobba med min lillebror.

/Rut

1 kommentar:

  1. Färgerna är ändrade här på något vis, va? Det känns jäkligt fräckt...lite melon och citrus liksom! Schnyggt! :D

    SvaraRadera