onsdag 24 februari 2010

Winchester Mystery Househar ni läst om det här huset?


asså det här helt galet. Sarah Winchester ärvde halva förmögenheten till Winchester Repeating Arms Company, när hennes man dog av tuberkulos. paret hade tidigare fölorat en dotter i barnsäng och Sarah blev mer och mer övertygad om att det var för att andarna till de som genom åren blivit mördade med winchestergevär, (även känt som "The gun that won the west") som kommit för att kräva sin hämnd,s om hon drabbats av dessa olyckor.

Efter att ha konsulterat ett medium flyttade hon in i ett stort hus i kalifornien där hon omedelbart beordrade att huset skulle byggas ut. i 38 års tid byggdes det på huset dygnet runt varje dag i veckan varje år.

Det sägs att hon byggde huset så stort för att kunna husera alla andarna. Men huset är byggt helt utan planlösning så det finns trappor som inte leder någon stans och bakom en del dörrar är det väggar.en del påstår att det var för att Sarah inte ville att andarna skulle hitta henne om de väl kom in i huset.

tjänstefolket som bodde där behövde enligt myten ha kartor för att hitta, och änkan winchester var besatt av talet 13 och av spindelnät, så de formerna och talen finns över allt i huset.


konstnären Kistina Jansson blev förra året tilldelad 2 pris i carnegie art award, hennes bildserie är inspirerad av the winchester mystery house.

/Rut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar