måndag 22 mars 2010

method to the madness


Igår träffades Filmklubben (dvs mina syskon, jag och vår onkel) och smidde storartade planer för vår resa till New York 24 april där vi ska går på Tribeca film festival.

Anledningen att jag berättar detta är för att jag nu ska erbjuda er en förförståelse för mitt geni/ totala kontrollbehov.

så här ser det nämligen mina förberedelser ut när jag ska resa utanför stockholm:

det ni ser här är inte kartläggningen från en mordutredning utan bara stöttestenen i en lyckad semester.

Siffror står för restauranger och bokstäver för shoppingställen. Den här kartan låg till grunden för de senaste två gångerna jag var i NY. det jag har gjort är att noggrannt gå igenom typ 5 guideböcker, plockat ut det jag tycker verkar intressant och markerat på kartan.

det jag gör sen är att jag skriver in info om varje ställe i en anteckningsbok. det ni ser här på bilden ovan är ett utdrag ur denna enorma källa till kunskap. det som står i parentes efter namnet på stället tex: M Edith (TO242) är en påminnelse om vilken guidebok som tipsade om det här stället TO = Time Out och vilken sida informationen står på.

haha. och vem säger att jag inte kan vara spontan och relaxed?

/Rut

3 kommentarer:

 1. Rut, jag tillbeder dig!
  Jag ska åka till NY i sommar och tänker helt fräckt koppa den här planeringsidén rakt av.
  Jag ska även försöka leta upp den här mannen och föreslå någon form av trepartsgifte mellan honom, mig och min kille.
  twitter.com/fatjew

  SvaraRadera
 2. Jag är för tusan i NY samtidigt som du! Åker dit 19-26 april... och jobbar på en massiv guide, dock i digitalt format. =)

  SvaraRadera
 3. Hej Anonym. asså fatjew.. brilliant. är det första gången du åker till NY nu i sommar? jag har varit där a million trillion times, så om du vill ha några tips så ,mailar jag dem gärna till dig.
  hör av dig på sondagsbarn@gmail.com
  kram
  Rut

  SvaraRadera