lördag 24 juli 2010

fem lektioner i kärlek


ett två tre fyra fem

Jag satt med öron stora som dumbo och tjuvlyssnade på ett mobilsamtal mellan bagis och hornstull. det här var vad jag hörde (samtalet skall läsas på sån där skånska som de från lund pratar)

- Asså jag vet ju att XX och jag har helt olika kompiskretsar och han är nervös för att träffa mina vänner, det har han liksom sagt. men ändå... jag menar jag vill ju inte att han ska ändra på något för min skull men jag vill ju liksom att han ska... ja jag vet... och han har liksom sina intressen men jag vill liksom asså typ (nu låter det som attt tårarna är nära) jag vill liksom bara att han ska ha en lucka för mig i sitt liv... och vi har liksom pratat om det här förut och då blir det bättre ett tag men sen så... ja... men om jag inte säger det här till honom så har jag inte gett honom en ärlig chans.... nej jag orkar inte tänka på det här samtalet längre, jag vill bara att det ska vara söndag så att det är över...

jag satt som fastklistrad och kastades mellan total identifikation och en impuls att bara vända mig om till henne och säga att hon skulle strunta i den där killen.


gruppbild, från höger ser ni mig och dina närmsta vänner

jag menar "jag vill bara att han ska ha en lucka för mig i sitt liv"??!?!? (ja, jag körde frågetecken utropstecken jag tycker att det används allt för sällan. eller vad tycker du?!?!?)
asså en lucka? vad är det? det är liksom ingenting! jag vill vara en tektonisk platta i ditt liv, annars får det vara!

jag har själv haft tusen sånna där samtal där jag har bett den andre att visa mer känslor "men om du verkligen tycker om mig, då kan du väl visa det också?" HA, pyttsan. vilket slöseri på tid. förhållanden är svåra nog som det är. vi är för gamla för att dra om kring på känslomässigt handikappade pojk- och flickvänner. okej när vi var 16, och allt var nytt, men nu? kom igen.

Jag tycker verkligen att man i så stor utsträckning som möjligt ska vara snäll mot de i sin omgivning. och jag tycker också att man ska visa dem man håller av att man tycker om dem i både ord och gester. Annars får det vara, då är jag liksom inte intresserad att spendera min tid med dig.nu ska jag kolla på en zombie film och arbeta med ett mycket viktigt projekt.

Rut

2 kommentarer:

  1. Givetvis! Det är en _ynnest_ att umgås med Rut, intet annat.

    SvaraRadera
  2. Bruden måste ha varit skapligt desperat... Rolig liknelse du gjorde förresten, den mellan luckor och plattor.

    SvaraRadera