måndag 16 augusti 2010

the great escape


Lage strax innan hans försvinnande

Det ni kan se på bilden ovan är när Lages farmor skriver Lages pappas mobilnummer på Lages arm utifall at han skulle komma bort. Eller snarare när han kommer bort. Lage har nämligen sedan barnsben varit flyktbenägen.

Jag skuggade honom när han som tvååring lyckades bryta sig loss från resten av familjen på gotlandsbåten för att krypa in i en hiss där dörrarna precis höll på att stängas för att sedan kravla ut på soldäck.

Vid två och ett halvt års ålder ledda han den störst break outen hammarbykyrkas barnsång någonsinn bevittnat när han i ett obevakat ögonblick lyckades få upp bakdörren till församlingslokalens kök, där han med resten av deltagarna i bebiskören lyckades komma nästan ut på parkeringen innan föräldrarna ryckte in.

Så till lördagens great escape:


Location: ett stekhett södermalm där 150 meter av hornsgatan blivit avspärrat för Mini Midnattsloppet där en trilljard barn i identiska tröjor ska springa 150 meter åt ett håll, göra en u-sväng och springa tillbaks åt anda hållet.
Avspärrningarna är kantade med förväntasfulla föräldrar och släktingar som klappar och jublar när barnen springer förbi. (efetrsom alla barn ser lika dana ut så är det lika bra att klappa och jubla oavsett vilket barn det är som springer, för att inte riskera att missa det egna barnet)

Lage ligger i starrtgropen för grupp 4. Startskottet går och hans först 13 meter på banan finns dokumenterade av hans farfar som sprang efter med videokamera. Det som händer sen är att farfarn tappar fokus med kameran och på den millisekund det tar att korrigera objektivet har Lage lyckast smita.

Vi står nu i ett hav av barn med blont hår och gula tröjor och försöker hitta Lage. Vi delar upp oss på team och har mobilkontakt för att på bästa sätt täcka dessa 150 meter med omnejd. Vi roppar, hukar oss för att kolla eventuella gömmor (han gillar kojor), lägger förhoppningsfullt handen på axeln på fel barn så när de vänder sig om möts de av en blick av frustration och förtvivlan. "Förlåt, jag trodde att du var någon annan".
Det var som i en såndär actionfilm där fbi-agenter letar efter en skurk i en folkmängd och man vet att time is of essence. "have you made visual contact?" "negative sir!"

Till slut hittar vi Lage sittandes på bredvid en gammal farbror 10 meter från målgången. Lage har fått minimorötter och mjölk av Ronald Mcdonald som han sätter i sig samtidigt som han berättar för sin nya kompis om sitt uppfinningsverk där han har en maskin som kan göra en semla lika stor som hela världen. "ja, för att du kan faktiskt få komma och bo i den med mig om du vill." säger han till farbrorn och erbjuder honom en morot.

Förmodligen lyckades Lage gena under mittenavspärrningen av banan och springa i mål på 3 sekunder och på så sätt få både medalj och förtäring av Ronald Mcdonald utan att ha sprungit loppet.

För att safea fick Harry springa med när Lages storebror sprang. Det såg ut såhär:


lololol

kram
Rut
3 kommentarer:

 1. aah jag dör. heja lage!

  SvaraRadera
 2. fiin blogg (:

  följer duh miin, följer jah din :D

  http://tiepamandahh.blogspot.com ;*

  SvaraRadera
 3. Mathias Hå dubbel-A Ess.16 augusti 2010 18:02

  Vafalls, har spindelmannen varit på besök i Sthlm? Får du ingen mat av din mor Harry? :-)

  SvaraRadera