onsdag 31 mars 2010

hur jag än vänder mig har jag rumpan bak

asså det var fruuuuuuktansvääääääääärt att behöva se passbilden som kommer att följa mig de närmsta 5 åren. asså the horror! jag påminner om curt cobains något fulare bror, men med vältvättat hår. buhuhuhu

något som vände dagen till det bättre var att jag blev bjuden på en fantastisk tonfiskröra, som jag hört råkar vara bill clintons favorit, av min gode vän. Han (min vän alltså, inte clinton) visade mig även den här reklamen som nog är det bästa som har gjorts sen sjunde inseglet



(eller om du inte vill se den avkapad: http://www.youtube.com/watch?v=owGykVbfgUE

asså vilken fantastisk skådis! och manuset! här har jag mycket att lära.

/Rut

Resultat

Precis hemkommen från polishuset eller passtället.

Som Rut misstänkte blev hennes bild inte som hon ville, hon såg ut typ såhär.
Medan jag lutade åt detta mer åt detta håll
Japp, awesome times.

För alla er som kanske känner sig lite nere eller bara tycker om små kärlekshistorier tipsar jag om detta youtubeklipp.



Hej hej
-Harry

tisdag 30 mars 2010

min egen lyckas smed


imorgon ska Harry och jag fixa nya pass. ni vet hur det är, man blir aaaaaaltid dålig på de där bilderna.

så den här gången tänker jag inte kämpa emot, tvärt om, jag tänker omfamna detta fenomen. osminkad och ostylad tänker jag beträda fotobåset och låta mig förevigas på det absolut minst fördelaktiga sätt. för att då, just då kommer det nämligen slå om. och bilden kommer att överträffa förlagan.

för att få oddsen ännu mer på min sida har jag även börjat klämma på en finne mellan näsan och överläppen.

G-e-n-i-a-l-t!

/Rut

dressed för success



tja, var ska jag börja.

strumpor med hello kitty motiv i birkenstock. Ärvda pyjamasbyxor (obs! instoppade i strumporna), där skärpet endast knytes vid finare tillfällen såsom helgdagar. Något för liten t-shirt med roligt budskap och otvättad hoodie.

Som ni kanske anat jobbar jag alltså hemifrån och spenderar större delen av min vakna och sovande tid i denna raffiga kreation. ibland, för att festa till det lite, justerar jag om remmarna på tofflorna så att de blir större och sen låtsas jag att mina fötter har krympt. lolololol

this is the good life

/Rut




måndag 29 mars 2010

skatt på skratt


Det Harry och jag kan om bokföring är vad vi har lärt oss från en Rockystripp där Rocky säger att han kan dra av vad som helst på sitt företag bara han nämner det i serien.

Harry och jag har tagit det ett steg längre, vilket innebär att vi har tyckt att bara vi har pratat om serien samtidigt som vi konsumerat en vara eller tjänst (bio, taxi, fika, lunch, pennor, godis, ståltråd och skruvar, lego, lite coola action figurer, elektronik....) så är den avdragsgill.

igår pratade jag med vår revisor som gjorde det klart för mig att mina kunskaper inom företagsekonomi var bristfälliga, och källan (rockystrippen) opålitlig.

vaddå restskatt liksom? what does it mean? jag borde sagt till revisorn att han kan vara momsregistrerad i huvet for all i care.

nu måste jag provköra några radiostyrda bilar som företaget köpt in.

/Rut

Hairspray

Allt jag behöver nu är en stilett sen kan jag sticka folk och se djävligt snajdig ut.




I lördags var Tim, jag, August och Lisa på en punkspelning. Den varpå Alcatraz(?) och bandet som lirade heter Serious Mysterious. Det var fantastiskt och jag blev glad i hjärtat, min fina vän Lina var även där vilket var en fröjd för ögat och själen



Efter den upplyftande spelningen drog jag mig vidare för att lyssna på Pizzan och Kenneth som lirade skivor på Pleasent. Där blev det dans och jag mådde som en prins

Det var härliga tider gott folk och i söndags slog det mig att Rut och jag har ett pris till någon av er vackra människor. Dert är en söndagsbarnsstripp i a3-format, ett helt äkta tryck med autograf. Whohooo.
Hur får man detta mästerverk? Det är en bra fråga vi ska utlysa en läsartävling under denna vecka så den som lever får veta.

Ja ja
Ha det fint
-Harry

lördag 27 mars 2010

godis

sitter du och slösurfar, fast du kanske borde gå och lägga dig? eller har du kanske precis gått upp? oavsett i velket skede av ditt liv du är i så vill jag dela med mig av denna youtube pärla.



typiskt kul

/Rut

Fifan

Det finns en del saker jag inte gillar; Star Wars, Gudfaderntrilogin och hippies är några av de "fenomen"jag lätt skulle klara mig utan.  
En sak som jag alltid blivit lite smått äcklad samt skrämd av, är fingerstrumpor. Alltså strumpor med tår, som en fingervante för foten.
Fy fan, det ser asläskigt ut och jag vet att ha sådana på sig är kanske en av de mest obehagligaste upplevelser jag varit med om. 
Dessa strumpor brukar oftast vara randiga och se barnsliga ut, så på avstånd är det okej. Men så häromdagen kommer min gode vän Karl Mental hem till mig. Han flinar lite ondskefullt när han knyter upp sina skor. Hans fot blir synlig och den är iklädd en fingerstrumpa. Nu snackar vi inte en randig utan en vit. 
Jag vet inte om ni förstår hur äckligt detta såg ut. Bilden nedan gör strumpfan ingen rättvisa för här kan man inte se när tårna rör på sig. Fy bövelen.



Det var bara det
-Harry

fredag 26 mars 2010

Stoppa pressarna


tack vare anonyms något syrliga kommentar på ett av våra många brilljanta inlägg här på bloggen har vi nu livs levande bevis på att tidsresor existerar, och att "människor" reser mellan olika dimensioner as we speak.

det som hände var att jag delade med mig av min idé till en uppfinning (limstiftssmör) och så helt plötsligt visar det sig att den här uppfinningen har funnits förut!!!!!!


det som alltså har hänt är att någon (med extremt hög iq) läste inlägget, och sen åkt tilbaks i tiden, planterade smörstiftet där för att förhindra att jag skulle bli för framgångsrik i ett för tidigt skede av mitt liv.

denna person har räddat mig från framgång ett flertal gånger tidigare. Till exempel när vi fick sparken från svenskan, när jag nös den där killen jag försökte kyssa rakt i munnen och när jag gick hemifrån med kjolen instoppad fram i strumpbyxorna.

Tack, främling, för att du hålller mig till baka.

Rut

torsdag 25 mars 2010

We try

Nu ska jag iväg för att fira Rut, men först en avstickare på Kartagos ny kontor på sveavägen.



Såhär såg jag ut igår med en onykter August hängandes bakom mig. Det var på ett skönt sätt. Han fick ioch för sig inte komma in på Berns för att han var för full. August förklarade vänligt att han inte har någon mat hemma och att han bara käkat kex med champagneost till middag och det var därför han var så full.
Då sa vakten som är helt underbar att han borde ta sig en mellis och släppte in min fulla kamrat. August som inte kan söderlingot trodde att han skulle få mellanmål. Jag förklarade att mellis betydde mellanöl.


Anywho  i dag ska Rut firas så jag tar på mig andra kläder idag.



Adios

maria bebådelse

Jepp jepp, ett axplock av dagens presentskörd. 3 mycket fina brev från Mikael, Astrid och Susie.
50:- i presentkort på ica av David och en en bok om Smith&Wesson från Lasse i pistolskytteklubben.

jag vet vad ni tänker: "nu kan det inte bli bättre", men där misstar ni er. Stockholmshem som jag hyr min lägenhet av har nämligen också gjort sitt för att bidra till att sätta guldkant på denna dag. mellan 8 - 16 har varmvattnet och värmen varit avstängt i hela huset. men jag duschar bara ojämna veckor så vi får väl se vem som skrattar sist. lolololol.


/Rut

VECKANS STRIPP



Nu är det här veckans stripp.
Tack och hej
-Harry och Rut

...

Grattis på födelsedagen Rut!






Vi ses ikväll.
Kiss Bajs Prutt

-Harry (jag är din bror)

onsdag 24 mars 2010


Måste inte något ha varit borta för att komma tillbaks?

Affek


Man får inte häva i sig för mycket koppar av det svarta guldet. Det har jag lärt mig.
Om man dricker för mycket kaffe får man ont i kistan, lite småshakes och man svettas. Därför måste jag nu denna morgon hejda mig när jag går ut i köket efter vad som skulle bli min tredje kopp.
Imorgon fyller Rut år och då ska hon få tårta. eller semla. Rut gillar semlor.
Det gör inte jag , dom smakar fan röv.
Själv sitter man och skissar på veckans stripp och dricker oboy. Ibland kliar jag mig i huvudet och skrattar högt åt mig själv
Japp det är ännu  en härlig dag på södermalm.

-
Harry

tisdag 23 mars 2010

fortune inc.

baby/mop = brilliant!

tänk om jag fick en krona för varje brilljant idé som tar from innanför mitt pannbenet, då skulle jag fått minst 2 kronor idag.



idé 1: smör som kom förpackat som limstift. tänk va smart! inge mer smöriga knivar som en del väljer att förvara tillsammans med smörpaketet i kylen i typ 3 år. asså smöret är alltså limstiftet så brer man som man gör när man limmar. asså min hjärna, min kropps mest erotiska muskel.

idé 2: trådlös el. oh yes, ni läste rätt. inge mer krångel med sladdar hit och dit, utan el som med magi transporteras mellan kontaktuttag och mottagare.

jepp jepp jepp.
kom ihåg, det är här ni läser om imorgon, idag.

/Rut

new order

it's a show about nothing

vår syster Wanda beklagade sig härom dagen på att vår blogg inte handlar om serien. Pah! vaddå inte handlar om serien? det här är ju serien, god damn it.

jag försökte förklara det för henne och jämförde det med att Seinfeld i sin serie inte går och tjatar om sina "bits" och "routines" avsnitt efter avsnitt. Wanda sa att jag inte skulle överskatta min komiska begåvning, jag kontrade med att halka på ett bananskal och få ett skruvstäd i huvudet.

Rut-Wanda: 1-0

/Rut

måndag 22 mars 2010

Gröna Fingrar



Rut har precis varit här och vi har planterat om min Hibiskus. Ett litet träd som tillhörde min farfar en gång i tiden. Han hade den under sitt ungkarlsliv och långt därefter. Så det är inte konstigt att jag döpt den efter honom. 



Här är han: Bror Yngve Anderson

I en påse i skafferiet hittade jag några gamla potäter. Med mitt vassaste vapen (pennan) och skapade då ett potatis zoo. Härliga tider.


En Mullvald, en elefant,  en fisk, en spindel och en kanin
Skål på er
-Harry

Sitta inne



Men nu är det dags att gå ut
-Harry

method to the madness


Igår träffades Filmklubben (dvs mina syskon, jag och vår onkel) och smidde storartade planer för vår resa till New York 24 april där vi ska går på Tribeca film festival.

Anledningen att jag berättar detta är för att jag nu ska erbjuda er en förförståelse för mitt geni/ totala kontrollbehov.

så här ser det nämligen mina förberedelser ut när jag ska resa utanför stockholm:

det ni ser här är inte kartläggningen från en mordutredning utan bara stöttestenen i en lyckad semester.

Siffror står för restauranger och bokstäver för shoppingställen. Den här kartan låg till grunden för de senaste två gångerna jag var i NY. det jag har gjort är att noggrannt gå igenom typ 5 guideböcker, plockat ut det jag tycker verkar intressant och markerat på kartan.

det jag gör sen är att jag skriver in info om varje ställe i en anteckningsbok. det ni ser här på bilden ovan är ett utdrag ur denna enorma källa till kunskap. det som står i parentes efter namnet på stället tex: M Edith (TO242) är en påminnelse om vilken guidebok som tipsade om det här stället TO = Time Out och vilken sida informationen står på.

haha. och vem säger att jag inte kan vara spontan och relaxed?

/Rut

söndag 21 mars 2010

angående den där daten


som ni kanske vet så dricker ju jag bara starksprit. (champagne och sake går också bra). så när jag och en viss person var på öppnandet av carnegie i torsdags så tackade jag nej till den dignande buffén av vitt och rött vin. självklart har jag inget emot att den jag är med dricker, men är det inte konstigt om jag dricker vatten att den jag är med hinkar i sig 5 glas vin?
så som ni kan förstå så blev dynamiken oss emellan allt annat än magisk.

lololololol (the bad kind)

/Rut

Men nu är det en annan månad.





När man går ut, vilket jag och Tim strax ska göra är det viktigt att man har läppstift och åker tunnelbana.



Ibland kans det kännas bra att lyssna på Håkan Hellström också, det är en [givvär] och en [tejkär] när det gäller pepphumör. Framför mig sitter två damer och dricker vin och surrar om det ena och det andra.



So long peeps
-Harry

fredag 19 mars 2010

dålig combo

jag kan inte förklara hur tankegången gick när jag bestämde mig för att lägga mina nyköpta ägg i samma påse som mina träningsskor. det jag däremot kan berätta är att äggvita tydligen stelnar vid 60 grader, och att jag spenderat förmiddagen med att skrapa koagulerad äggvita från insidan av tvättmaskin och skor.

inget sammanfattar mina känslor bättre än det här visdomsorden:



/Rut

As often as I may





Dagen gryr och det är plus fem ute. Det känns måste jag säga känns väldigt skönt. August sitter och skrattar när han fördjupat sig i det senaste Rocky nummret. Jag sitter på soffkanten och lyssnar till gäddornas pip och känner mig nästan lycklig här, där jag sitter. 
Igår natt satt jag och ritade samtidigt som tv8play levererade de senaste  avsnittet av Mauro och Pluras kök. Ett trevligt matlagningprogram med en halvnaken Plura som ett genomgående tema. 

Idag ska jag fortsätta rita, ja kort och gott: det känns som en bra dag.  Ruts och mitt möte från gårdagen fortfarande sprider en känsla av hopp inom mig en känsla som bara byggs på när jag nu upptäckte att ett band som ligger mig varmt om hjärtat släppt sin platta. "Sleep With All Your Friends" heter bandet och skivan heter "If I told you" den går att lyssna på här.



För att krydda denna härliga dag ska jag nu se en dokumentär om ze zecond wöörld war.
Fan alltså, detta kommer bli en bra dag.



Keep it real
-Harry

torsdag 18 mars 2010

begreppsapparat


i helgen fick jag ett meddelande av en ytlig bekant av det motsatta könet som löd: 

"kul att se dig igen. jag har länge tänkt bjuda över dig på ett glas vin. passar det på torsdag?"  

i film så vet vi ju vad "ett glas vin" betyder. men i verkligheten? jepp jepp det kommer jag att bli varse 19.30. 

/Rut

onsdag 17 mars 2010

Kjell

Vill bara tipsa er om denna serier som heter Kjell. Den är fruktansvärt rolig. Det var bara det.















Alla avsnitt samt säsonger finns på yööötöbe.

-Harry

tisdag 16 mars 2010

Upp till kramp


igår pratade David och jag och han sa att han tyckte att en rimlig definition av "att vara feminist" är att:
1. erkänna att vårat samhälle präglas av en patriarkal könsmaktsordning
2. att aktivt göra något för att ändra på detta

asså nr 1 är väl alla människor rörande överens om . men nr 2? vad gör jag för att aktivt ändra på de patriarkala makstrukturerna i samhället?

David tyckte inte att det räknades att jag kissar på killarnas toalett när jag är på uteställen, och att jag kallar Harry för tjejnamn.

Hmm... vad ska jag göra då då?


/Rut

självbild


Ah vilken succé. igår så var det masa journlister som skulle intervjua skådisarna i en av filmerna som vi jobbar med. det hela ägde rum på Grand och min uppgift var att hämta journalisterna i lobbyn och ta med dem upp dit skådisarna satt och se till att rätt journalist intervjuade rätt skådis.
ingen kan vara gladare än jag att mina högskolepoäng kommer till användning.


och för att riktigt tydliggöra graden av min proffsighet och tonen för hur resten av dagen skulle utvecklar sig vill jag dela med mig av följande:


jag var på väg ner till lobbyn för att hämta en journalist från aftonbladet. hur skulle jag veta att han såg ut? istället för att höra mig för i receptionen koppladejag på min jag-har -läget-under-kontroll-uppsyn och såg till min glädje att det var en man som sökte min kontakt med blicken. aha tänkte jag.

Jag gick fram till honom skakade hand och frågade med säkerhet i rösten: är det du som är här från aftonbladet, eller?
efter en kort tystnad kom svaret: Nej, det är jag som har regisserat filmen.


ord kan inte beskriva tystnaden som följde, och eftersom vi fortfarande stod kvar i handskakningen så kunde han känna hur min handflata fullständigt exploderade av svett och ångest .

lolololol... excellent work stimpy.
Jag vill vara såhär men jag blir mer såhär.


/Rut

måndag 15 mars 2010

Till Frida


Frida har varit med i senaste Rocky. Det firas

-Harry och Rut

All work

När man har det som jag, och väntar in det jobb som komma skall är det bra med ströjobb. Dels för att fördriva tiden och dels för att kunna betala hyran. Så i fredags jobbade jag och Ivan på min mors personalfest. Arbetsbeskrivningen var att står i baren, duka på och av buffén. Det vi inte vistte var att det var mexikanskt tema och att en viss utklädnad hörde till. Detta gjorde inte mig något då utklädnader är roliga i mina ögon. 
Så iförd detta (se nedan) serverade vi tequilla, öl och tacos. Ett och ett annat vinglas slängdes vi upp också. 



Efter middagen var festen i full gång och den äldsta personen var kanske 25, resten var praktikanter och annat löst folk. Ivan och jag blev erbjudna att delta i festligheterna och när jobbet var avklarat gjorde vi just så. 
Kvällen var skitskoj och slutade med en tryckare för min del. It was the blurst of times

På lördagen tog jag mig an ett annat jobb, jag skulle servera på en 70-års fest. Jag som aldrig serverat förut var ganska nervös. Om man bortser från  att jag knockade en gubbe i bakhuvudet med hjälp av min armbåge och att de äldre slängde sneda blickar på min tattuering så skulle jag påstå att kvällen var en succé. Efter det drog jag till Berns och hoppade omkring till minimal techno och försvann in i rökmaskinens suddiga omfamnande.   

Avanti staden!
-Harry

söndag 14 mars 2010

Synt



asså igår, ni skulle varit där! Kniven firade sin 25 årsdag med synttema. fantastiskt! jag hade en awsome piano key neck tie (är det verkligen fyra ord?) som jag hade fått låna av Harry. Alla hade gjort sig jättefina och sen klockan 12 hände det som nästan toppar förra helgens Norrköpingsvistelse: mitt absoluta topp 3 favoritband L'Amour Devine spelade!!!!!

"S" står för Synt

assså ni skulle ha sett dem! det var en fröjd för alla sinnen. Love hade på sig en out fit som jag bäst kan beskriva som julafton hos The Knife. Liksom en svart kanske kroppsstrumpa med en röd cape över i kanske ull och vadhöga röda strumpor och en svart mask. eller typ som en inverterad stålmannen? asså i loooooooove it!!!

any whoo.. de nya låtarna var fantaboulous och när de var färdiga så bönande och bad vi om ett encore, men utan framgång.

och ja, kära lyssnare, det blev hångel!

/Rut

onsdag 10 mars 2010

ta min fjärt och måla den grön


Har jag berättat att Lage har behövt dra ut ena framtanden sen pulkaolyckan? här har han även ätit blåbär.
han frågade mig omjag visste varför man inte får äta den gula snön. "Nej" sa jag. "För då får man maskar i rumpan!" sen berättade han att han ska köpa en elefant som han ska ha i sitt elefantläger och samla dens bajs i en stor hink. sen somnade han av utmattning i min soffa.

classic!

/Rut

Som sagt

Här är hon 



och här börjar saker ta form

Adios
-Harry

utvecklingssamtal

Harry

jag kanske går och tjackar en cirkelbög och döper den till Rut

9:50amSöndagsbarn

låter som en bra idé

9:50amHarry

ja

9:50amSöndagsbarn

ps. du är bög

9:50amHarry

ja fast du projicerar bara din gayness på mig och jag har spegel så du blir dubbelbög

9:51amSöndagsbarn

fast det är du som pratar om det hela tiden

9:51amHarry

att du är bög ja

---------------------------------


Harry och jag kommer utöver serien även att ge ut en bok om gruppdynamik och kommunikation.


/Rut



tisdag 9 mars 2010

Tristess smakar pez

Jag borde alltid hålla mig sysselsatt, för annars händer det sådan här otrevliga saker.
Se bilder nedan.






Jag har alltså trimmat till mitt skägg, det syns nog mer i mitt huvud för där är jag theaswesomebeardedguyman


Det är bra att jag snart ska hem till Rut, där händer det alltid något roligt. 
Kom just på att jag måste köpa silkespapper till min tavla jag jobbar på.
Så iväg till nordins papper
So long looooosers 
- Rut (hehe)