måndag 30 november 2009

En ny stripp

Jag bjuder på en ny stripp för att jag gillar er och för att jag som vanligt skrattar åt Ruts och mitt hittepå.

Enjoy




Look mom I'm on tv.

Det är inte bara SVD som vill ha en del av kakan som kallas Söndagsbarn.



 Nu har vi varit med i ett Tv-insalg som journalistikstudenten Gustav Bådagård har gjort.  (Jag minns inte om det just var journalistik men han ställde många bra frågor och arbetade proffsigt. Jag vet att han studerar på Södertörn.)
Hur som haver inslaget går att skåda ovan och om ni går in på denna länk får ni se när jag agera modell för munskyddet som ger en svininfluensan. Här kan man även gå in för en närmre beskrivning.

Nu ska jag lägga mig på soffan, all denna fame stiger mig åt huvudet.
So long
- Harry 

Förlagen i hagen

Jag vaknade precis från min nap, somnade klockan två och gick upp klockan halv åtta i morse. Rut och jag sågs på Mariatorget för ett frukostmöte. Rut sa att jag hade samma hållning som en ostbåge. Jag känner mig mest som en kackerlacka i både sinne och fysik. 
Vi gick inte till Blooms denna morgon  utantill Rival, ett misstag som inte går att omfamna. Jag åt en GI frukost, som bestod av två skivor bröd och  en skål keso med hallon. vem fan äter keso bara sådär, smaka röv.
Nej, Blooms for the win

Rut och jag i våra ungdomsdagar







2. Jag fick mig ett gott skratt när jag läste dagens Söndagsbarn, ha ha vilken riot.

Det har blivit dags för mig att hugga tag i de tio nya stripparna som jag numera kallar mitt liv.

God Speed
-Harry 

söndag 29 november 2009

1:a


Just den här dagen varje år blir jag alltid lite nostalgisk och ser med värme tillbaks på de tidiga åren i tyska skolan. Vi brukade tända ljus på måndagmorgonen och läsa dikten 'Advent, Advent, ein Lichtschein brennt.'. Det var mysigt. /Rut

lördag 28 november 2009

KBP

sally manns fantastiska "the three graces"





en gång när alvar (min andra systerson) var liten så gick han igenom en fas när han behövde säga kiss bajs prutt jättesnabbt efter varandra massa gånger. lite som ett mantra: kiss bajs prutt kiss bajs prutt.
Harry och jag tycket att det var hemskt roligt till skillnad från alvars generade mamma.
första gången harry och jag skulle maila thomas olsson på kartago för att fråga om vi ficka vara med i tidningen hjälp så visste vi inte vad vi skulle skriva för subject på mailet. vi disskuterade det över telefon fram och tillbaks.
typ "hej thomas" kändes för kompisaktigt (vi kände inte varandra då) och "angående eventuell publikation i tidningen hjälp" lite för stelt.
harrry sa att han tyckte att vi borde skriva "kiss bajs prutt" med motiveringen att det är en bra ice breaker och man kan aldrig riktigt veta vad det ska stå i ett mail med "kiss bajs prutt" som subject.
Bara någon dag innan hade harry och jag haft ett stort bråk eftersom harry tycket att jag bestämde för mycket och aldrig tog hans ideér och förslag på allvar.
därför trodde jag att harry menade allvar med sitt förslag så när jag skrev mailet så skrev jag just "kiss bajs prutt" som topic till en människa som vi hade träffat typ en gång för att visa harry att jag från och med nu skulle ta hans förslag på allvar.

ja.. det är svårt det där med kommunikation, i efterhand menade harry att det hade varit ett skämt och att jag hade betett mig högst oproffsigt åt, medan jag tyckte att jag var en avkännande och lyhörd kollega.
jepp jepp jepp...
så nu när harry och jag blir irriterade på varandra och inte orkar lyssna så brukar vi rabbla mantrat "kiss bajs prutt" så snabbt vi bara kan för att störa den som pratar. en teknik jag kan rekommendera för alla former av grupparbete.katten på bilden har inget med texten att göra

annars kan man också skriva sms till varandra med förkortningen KBP.
det är så vi brukar skriva under mail till varandra.

det är verkligen good times att jobba med min lillebror.

/Rut

Kom i min famn och kyss mig sakta jätteskönt

Vilken dag!
Jag har givit blod och denna gång vann jag över Valdemar. Vi tävlar om vem som har bäst värden och vem som är snabbast på att fylla blodpåsen (4 dl.) Det tog nio och en halv minut för mig. Det kan liknas med tre långa samlag. 
Mina värden var outstanding och jag lämnade Kungstappen som en vinnare. Valle vann i och för sig tjygiofem spänn på en trisslott. Men vi delar alltid på vinsten.

Sen har jag hängt hemma med trevligt sällskap och druckit te, nu vankas det middag och sedan ska jag rita. Kvällen avrundas med en utekväll på berns skulle jag tippa.

Adjöken

Det vackraste jag sett:


fredag 27 november 2009

saker värda att leva för



Dennis Leary har sagt att ha barn är som att ha "drunken midgets running arund your house."
mycket riktigt.

idag har jag passat min systerson Lage 4 år. jag hämtade honom på dagis med cykeln och sen stack vi hem till mig. under hela färden så var han inte sen att påpeka när det gick lite trögare för mig att cykla. "du är kanske inte så stark" " ja nu går det inte så snabbt" konstaterar han glatt. inte på ett elakt sätt utan mer som att han inte kan föra en inre dialog. det är som att ha kommentatorspåret på när man tittar på film. "titta en stor hund, en liten, och en mittemellan." "min pappa är lång som en flaggstång". det är verkligen som att ha stream of consiousness på pakethållaren.


väl hemma så bakade vi. jag tycker att det är himla kul att baka och det gör lage också.

han knäcker äggen och jag rensar ut skalen. så brukar han berätta lite om allla baktävlingar han har vunnit för att han är tydligen "kanske världens bästa bakare".

han glider friktionsfritt mellan sanning och lögn och har helt klart ett "rikt inre liv" som min psykolog brukade kalla det.

efter att vi hade bakat byggde lage en koja där han öppnade fiskaffär. han hade visst massa fiskar som bodde i hans gympapåse. bland annat: Kalsongfisken, randigatröjfisken, strumpfisken osv.
de behövdes mata hela tiden för annars kan de börja bitas. tur att jag hade sötmandlar hemma, för det var det enda fiskarna åt. och sen så pennor så klart, men det vet väl varenda människa.

sen när lages pappa kom märkte vi att lages ena vante var borta.

Lages pappa frågade lage om han visste var vanten var. svaret löd : " vet du , för att. jag såg några spetsiga forspår här i rut struts (han tror att jag heter det. sen så uttalar han "r" jättevasst) hall. och då följde jag efter dem men de bara slutade och då var min vante borta. för då förstod jag att det var ville vessla som hade tagit den."

Jag skulle nog ha slutat fråga mitt barn om hjälp i letande efter den utläggningen men lages pappa gav inte upp. "hade du på dig vanten när du kom hem till rut?"
" nej men på dagis där skulle jag visa hjalle en grej och då kom det upp en hand ur marken och bara tog min vante utan att någon såg!"
"så var på dagis tappade du vanten?"
"ute och inne. kanske att kalsongfisken åt upp den och nu kommer han att bajsa jättemycket"
sen gav lages pappa upp.
good times.

/Rut

City is a pity

Jag tänker inte kommentera Ruts tidigare inlägg, det är för att hon har rätt. Jag har inget problem med det. Att hon har rätt alltså, häromdagen sa hon åt mig att inte ha ett inrammat poträtt på nattygsbordet för den kunde åka i marken. Jag fnös och gjorde ett häftigt karatemove för att skrämma henne lite.
Men morgonen därefter ringde alarmet och jag blev så rädd att jag smällde till porträttet som flög genom halva rummet, ramens glas  gick i tusen bitar så jag spenderade morgonen med att plocka glas och svära.

Nu har jag ritat klart två strippar, det är det enda jag har gjort idag. Men nu ska det bli ändring på det. Min kompis Kalle ska spela på ambassadur ikväll. För er som inte vet så är det stans brat-ställe. 
Kalles band spelar reagge och är nog bäst i Sverige. Fritjof & Familjen heter dom och såhär ser de ut.



Man kan ju undra vad bratsen tycker om reagge, man kan även undra över vad jag ska ha på mig för att smälta in. Jag funderar på ridstövlar och oljerock. 

Nu ska jag sträcka på mig. 

Hola Back
-Harry


Ett fel har smugit sig in...


jag kunde inte hjälpa att notera att min kära bror hade länkat till Manny i runaway train från sitt eget namn. detta är inte bara fel utan näst intill osmakligt.
visst att det alltid är med glimten i ögat som vi länkar till diverse celeberiteter och förebilder när vi skriver om oss själva.
men i fallet med harry vs. manny finns det ingen likhet. om det är någon som är manny så är det jag.
Runaway train är en av mina absoluta bästa filmer genom tiderna. allt är bra. fotot, manuset, dramaturgin, skådisarna osv osv.
den handlar om den ökända förbytaren Mannheim "manny" som rymmer från ett maximal security fängelse. med sig på flykten har han Buck (julia roberts lillebror) som är snyggare än vad han är smart. Manny är hjärnan och Buck är (eftersom manny har fått en handen genomborrad av en kniv) musklerna. börjar ni se vartåt det barkar? precis... Jag är Manny och harry är Buck (harry har till och med en sån tröja).
hela vårt företag (skruttuggla HB) är management by runaway train. Jag står och skriker på harry vad han ska göra och trots att vi ryker ihop ibland så är harry i slutändan alltid tvungen att göra som jag säger eftersom han behöver mig, för att jag är en ledare av bibliska dimensioner.


jag coachar harrry på jobbet:


så.. var god bortse från harrys länk i nedanstående inlägg, det var ett "skämt".

nu ska jag börja färglägga det nya materialet

/Rut "Manny" Anderson

Jobbi Jobbi everyday

Top of the morning




En morgon när jag vaknade såg jag ut såhär i håret, detta förde tankarna till min idol
Hur som haver så önskar jag att den mystiska frisyr dök upp i mitt liv igen, innan jag tappar mitt hår. Vilket om man ärver hår från sin mors sida jag är dömd till att göra.

"

Harry Röda Hund Anderson

Kan aldrig mer gå till Spy Bar" detta är min facebookstatus.
 Den väcker som jag trodde många frågor och en del uppmärksamhet. Tim har ringt tre gånger redan.
Anledningen till ovanstående status beror på att låsen på båda toalettbåsen är trasiga. Detta bidrar då med omöjligheten att urinera. Jag får scenskräck och igår höll jag mig i en och halv timme. Djävla mentalblockeringar. 
Så summan av det hela är att om jag fortsätter gå till spyan så kommer jag få njursten. Då är det lika bra att stanna hemma eller gå till Berns. 

Rut var hemma hos mig i morse och sa "you stink" när jag förklarade att jag inte hade något te hemma. Hur ska denna dag gå?

Nu måste jag återgå till mitt arbeit och rita.

So long
-Harry 

torsdag 26 november 2009

Fler bilder

here it goes:


Bästa Bella med sjukt fin kappa och hennes kompis som jag inte kommer ihåg vad han heter, men han kollade sjukt mycket på the hills på Mtv

Louise, Jesper, Henrik och Hanna (med nackspärr. men det syns inte på bilden)
På en maskerad var louise untklädd till kristina lugn. fantaboulus!

Yes! min kära vänner från slottet. Annika, Julia och Hagbergskan.

Patrick och Harry. Patricks skägg är verkligen 2.0 versionen av harrys.

kim w anderson och micke sol

En till Patrick, Ernas snygga kompis som jag har glömt vad han heter och Erna (en syster till)

Mikael och Agneta.

Det här är min gamla kompis Micke från tyska skolan. det var han som sa åt mig att jag borde börja göra serier. han är bra han. och han jobbar på bank, därav den ståndsmässiga jackan ("hästtäcket" som han kallar den själv)

nu ska jag till stadsmissionen och lämna lite grejer.

hej då
lilltå

/Rut

Portrait of the Artist as a Young Man


Återigen TACK alla ni som kom i måndags. jag blev så där rörd som föräldrar eller andra gamla varelser kan bli när jag stod där mitt ibland er och kände kärleken.




det ser lite ut som ett bröllopsfoto


Här fick vi en flaska vin mycket smakfullt förpackat i en flaska som ären en exakt kopia av lutande tornet i pisa. ahh det är class all the way, som vi brukade säga på slottet.


harry i sin raffiga outfit


världens bästa August


oklart vad harry håller på med här...


Mormor och Harry spanar på folk


Mormor och vår syster Wanda


vi blev intervjuade och filmade. (kolla hon i bakgrunden, hon skulle allt bra gärna vilja veta vad vi är för ena)


Ivan kom med amaryllis.


Som ni ser, det var en fantastisk kväll!

/Rut

Slap stick


Undrar hur de tänkte här? En dörr 3 meter upp i luften vid rulltrappan i bagarmossens tunnelbana. Kanske har det med landhöjningen att göra.. När jag är på jobbet ska jag lägga upp bilder från vernissaget. Very vanity fair. /Rut

onsdag 25 november 2009

I ers majestäts hemliga hatt

Jag gillar min nya mössa, jag måste vara den enda.
Konstiga blickar, kräkattacker och glåpord är det jag blivit bemött av på Stockholms gator idag.



Ps: jag älskar att posera, kan bero på att jag gillar mig själv ganska mycket. Ds

Ett annat ps. kolla in den fantastiska låt, eller lyssna in ska man kanske säga. ett annat ds



Oj oj tack till alla er som dök upp igår, inte i mina vildaste drömmar hade jag trott att alla tavlor skulle bli sålda. Kan vara för att mina vilda drömmar oftast inte handlar om tavelförsäljning. Hur som helst tusen tack i januari får ni lyckliga köpare hämta era tavlor. 

Eftersom Rut sällan går ut och när hon väl gör det brukar hon knata hem vid tio rycket så därför lämnar jag gårdagens återberättande till henne. Hon har även alla bilder. 

Jag ska bara säga två saker
Tack.
Och vem var det som gjorde det extremt roliga "practical joket" på gästboken? Jag menar allvar när jag säger att det var kul, jag skrattade i en kvart. 
Så vem det än är som ritat Hitlermustash på bilden av mig och Rut, du min gode medmänniska är en rolig djävel.








Dumma dator som inte vill vrida bilden rätt!!

Nu måste jag till ritbord samt mitt te.

so long och återigen ett stort tack.

tisdag 24 november 2009

Resorb


Tänderna är borstade och jag är redo. I bakgrunden på bilden kan ni se ett foto på min syster och mig som barn och ett på min kära farmor. En uppenbar velazquesreferensen med 'bilden i bilden' som jag vet inte undgått någon av er. Vi ses på folkbaren./Rut

den som väntar på något gott..

fyra timmar kvar. innan des ska jag hinna köpa sånna där röda pluppar som vi kan sätta på stripparna som blir sålda, och sen åka hem för att svida om. ahh det kommer att bli storartat.
ungefär så här:



undrar om jag är lite nervös inför ikväll. det som är så bra med att vara två är att man kan stötta varandra. olyckligt nog så har även Harry ärvt familjen Anderson/Molinders svaga nerver så han kommer förmodligen vara mer stressad än vad jag är.
Jag får nedsatt hörsel och tunnelseende när jag är nervös. Harry blir som Råddjuret i mumintrollet som "tappar det han inte stjälper ut". vilket radar par vi är.

vi ses om några timmar
/Rut

Varför?


Varför är det så att gamla människor verkar anta formen av antingen skalbaggar eller daggmaskar när de når en viss ålder? Högst mystiskt men likheten är slående. /Rut

måndag 23 november 2009

DAMNATION!


det blev ingen film för min satans dvd-spelare har klappat ihop. eller det beror på vad man är ute efter. om man vill ha en teknisk maskin som förmedlar vald film till tvn, då har min spelare klappat ihop. MEN om man vill ha en raektangulär, relativtt platt apparat som kan låta ömsom som en kanariefågel och ömsom som en gris då min vän har jag precis vad du letar efter...
hör av dig om du är intresserad.

sov gott
igelkott

/Rut

Stilla hav

en gammal klassiker

jag har funderat en del på varför klockan på vår blogg inte överensstämmer med verkliga världen. men nu vet jag, de gick efetr en annan världs tid. nämligen stillhavstid. fett.

återigen en eloge till den fantastiske thomas olsson. asså shit va han alltid ställer upp och hjälper oss med alla tusen miljoner grejer vi inte behärskar än.

allt verkar vara under kontroll inför vernissaget imorgon. harry och jag har bestämt vad vi ska ha på oss och jag har köpt en gästbok som ni kan skriva i när ni kommer dit.

imorse när Thomas hjälpte oss att sätta ihop materialet så hörde jag (jag satt borta vid min skrivbord och jobbade) hur Harry skrattade högt åt våra egna strippar. det gör jag också.

ikväll kommer Susie hit och vi ska se The man who shot liberty valance, den ska tydligen vara bra.

vi ses imorgon
/Rut

Halv fem Hornstull

Nu är jag hemkommen samt bortkommen. Idag har jag hängt alla tavlor så det blev fina fisken inför imorgon. Jag fick hjälp av min bror från en annan mor Karl Mental. han har även intagit köket och snurrar nu ihop en pasta carbonara al'a Karl.

Ikväll ska jag gå på bio och se Wes Andersons nya film "The Fantastic Mr Fox" jag är taggad. För gamle Wes är lite av min gud samt fader. Eller jag har ju en annan far som är grym på alla sätt och vis. Men Wes är nog mina tankars far, han och Barbro Lindgren.

Jag och August min andra bortkommna bror sitter här i min soffa och diskuterar vem vi gillar av old school svenska hemtjejer. Jag sa att jag inte skulle banga på en ung Siw Malmkvist. August är mer inne på Monica Zetterlund men vi kom överens om att Lill Lindfors ockå är en vinnare. Eller det beror på om vem hon ligger med....eheheheeeee

Nu ska jag äta rita lite och sedan bege mig ut.







Ola Paloma Blanca.
Eder Harry

Kartago Förlag

Greetings Mortals

Nu sitter jag på Kartago, dricker kaffe, kollar på när Rut äter frulle och väntar på att Thomas ska komma hit och sammanställa de utvalda stripparna inför vernissaget. Jag känner mig lite nervös men det kan likaväl vara morgonkaffet som kickar in. 
Rut är nervös för framtiden då kan det vara bra att klä sig som om man inte bryr sig. Som ni ser på bilden så skulle Rut likväl kunna ha en tröja där det står "Slutet är nära." 





Anywho nu börjar jag få magont av mitt kaffe så jag lämnar er och hoppas att vi ses imorgon.

God Speed
-Harry

söndag 22 november 2009

där broar möts


















det här är alltså min kollega Harry och August, en mycket kär vän till familjen.
Vi är på väg till kajplats 16 för att fira martin kellermans 17de rockyalbum. i present fick han en polaroid bild på harry och mig. jag sa att han kunde hänga den på kylen.

jag dricker varken öl eller vin. tur för mig att de sålde gin och tonics (med sting i!) för ynka 40 kronor väl på plats. jag gillar inte sån där besk tonic, men kastade ett getöga över baren och såg en flaska julmust som stod orörd. så för resten av kvällen drack jag gin och julmust. at the time så kändes det som en bra idé och det smakade inte half bad heller kommer jag ihåg att jag konstaterade nöjt för mig själv.

















kort därpå gjorde sig naturen påmind. jag ställde mig i kö för att utnytttja de morderna faciliteterna. jag kom i slang med en stilig ung karl som stod bakom mig. jag skämtade gott och skrattade sen hjärtligt nog för oss båda åt mitt eget skämt.
väl utanför toaletten (när jag hade avklarat mina bestyr) så kom den unga karln gåendes förbi mig. jag tog tillfället i akt och haffade honom och ställde frågan som jag fundert på de senaste 13 sekunderna: "är du mitt hångel ikväll eller?" jag fick fram ett flin men kände samtidigt hur han, på ett olustigt sättt, bände loss sin arm ur mitt grepp. "Kanske..." svarade han med en lätt panikartad uppsyn. "Utmärkt! jag föreslår att du funderar på saken och så kommer du tillbaks hit om tio minuter så börjar vi då." (är jag inte romantisk?). Han gick.
olyckligt nog så var jag vid det här laget så pass full av gin och julmust att jag dels glömde kolla på klockan, för att kunna stämma av när 10 minuter gått, och dels för att kommma ihåg hur karln i fråga såg ut. jag hade nämligen stått och stirrat på hans ståtliga skägg och inte riktigt registrerat hans övriga anletsdrag.
















så jag stod där ett tag och väntade. harry och august kom och skulle ager wing men och spana å mina vägnar när jag behövde ta en kort pause för att pudra näsan. när jag kom ut från damrummet var piff och puff spårlöst försvunna. som tur var stod martin där. jag förklarade för honom hur läget stod till och att löftet om ett ännu icke infriat hångel låg i luften. om jag inte missminner mig så sa jag även att jag var som sarah connor och i natt skulle framtiden äga rum, och det var därför jag behövde hitta den där skäggige mannen för attt fullborda ödet.


















martin uppmanade mig att gå och leta borta vid baren. så med en ny ginmust under bältet sökte jag nu av dansgolvet med mina hökögon som till slut plickade ett ståtligt skägg i fjärran. jag började avancera mot bytet men avbröt attacken när jag insåg att det inte var båten vi var på som gungade utan jag.

















jag gick för att hämta min jacka, sa hej då till alla och var på väg att kasta in handduken när mina wing men uppenbarade sig igen. de ställde sig på varsin sida av mig och skrattade högt åt allt jag sa så att skägget tittade åt vårt håll. oh yes nu hade jag honom på kroken, och nu måste han ju ana hur fantastiskt rolig jag är eftersom august och harry stod och torkade tårarna. jag gick fram till skägget och sa åt honom att följa med mig ut och vänta med mig på en taxi.
skägget avböjde vänligt men bestämt, jag insisterade men fick återigen avslag med motiveringen " Men jag kan ju inte lämna min kompis här ensam?". min instinktiva tanke var att han ville ha med kompisen på våra gemensamma äventyr. yessss!!!! men sekunden efter så föll allt på plats.

hur många gånger har inte jag varit ute med en tjejkompis som blivit uppraggad i toakön av nån berusad kille som tror att de ska hångla, för att sedan spendera kvällen med att undvika människan i fråga. och hur många gånger har jag inte hört mina kompisar säga just att" men jag kan ju inte lämna min kompis ensam?" ("kompisen" har alltid varit jag) som ursäkt för att de inte vill gå iväg med en kille.
och nu var JAG den där fulla killen som var sjukt störig.

jag skrattade för mig själv i taxin hem och undrade om jag hade tagit ett steg mot eller bort från ett mer jämställt samhälle?

nu ska jag försöka äta något.
vi ses på tisdag

/Rut

Snatti Snatti




















Ja, såhär kan det se ut om man festar med min kompis Alva. Eller Silver som jag kallar henne. I torsdags var jag av någon anledning på Hells Kitchen, detta var nytt för mig och jag stod i mina hängslen och kände mig felplacerad.  En brat började prata med mig, han hade inget jobb utan han var livsnjutare. Han gav mig the creeps men jag nickade och log precis som jag blivit uppfostrad till att göra. 

Nu till något serierelaterat. Jag brukar ofta rita med mina kompisar i olika strippar, kan vara att de hänger i bakgrunden eller ibland får droppa en punchline.  Min kompis Johan har dykt upp ett bar gånger nu, han brukar oftast står med antingen i en Bob Hund tröja eller en med Weekdays loggan. Han jobbar nämligen där. Nedan kan ni se hur han ser ut på riktigt samt som seriefigur. 



































Jag har även ritat min nya tatuering som ska sättas på plats om några veckor, den ska sitta på på bröstet bredvid min nuvarande. Kan bli hur bra som helst.
































Så nu ska jag göra någon form av tortias, jag hittade mycket skumma ingridienser i min frys, som jag sedan glömde stänga så den har stått och pipit ett tag nu.

So long och så ses vi på tisdag.
-Harry

Rut får skirva om Rockyfesten hon har alla bilder.